Εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρίσης γεωργικών φάρμακων

 

 

 

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΤΑΠ Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων πιστοποιήθηκε από τον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως φορέας παροχής κατάρτισης & κέντρο εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 της ΚΥΑ 8197/90290/22-7-2013 (ΦΕΚ 1883/Β/2013) των υπουργών Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής όλοι οι επαγγελματίες χρήστες γεωργικών φαρμάκων υποχρεούνται να κατέχουν το πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης από τις 26 Νοεμβρίου 2015 και μετά,προκειμένου να προμηθεύονται νόμιμα τα γεωργικά φάρμακα.

Πρέπει να τονιστεί, ότι η πιστοποίηση γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι νομικά απαιτούμενο για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να προμηθευτεί γεωργικά φάρμακα επαγγελματικής χρήσης (το εάν είναι «επαγγελματικής χρήσης» αναφέρεται στην ετικέτα κάθε γεωργικού φαρμάκου). Δεν σχετίζεται με το εάν είναι επαγγελματίες αγρότες. Μπορούν μετά από εξετάσεις και να το λάβουν μη επαγγελματίες αγρότες, όπως αυτοί που αναφέρετε στην ερώτησή σας, ή ακόμη ψεκαστές γεωργικών φαρμάκων, κηπουροί κλπ.

Πιστοποιητικό γνώσεων Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων – Διαδικασία Εξετάσεων

Οι εξετάσεις θα γίνονται μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, που αναμένεται να συγκροτηθεί σύντομα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

Ο εξεταζόμενος θα καλείται να απαντήσει σε σαράντα (40) ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε ορισμένο χρόνο και μέσω Η/Υ, σε αίθουσες εγκεκριμένων εξεταστικών κέντρων. Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού απαιτείται η σωστή απάντηση σε 20 ερωτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στις εξετάσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα. Σιμπέλ Αμέτ, τηλ. 27210 24174.

Πατήστε εδώ για την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις.

Copyright © 2023 ΕΤΑΠ Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.